Nuku Rauhassa

Maanpuolustuksen Tuki ry / Kokonaisturvallisuuden juhlahanke 2019

facebook twitter instagram youtube

Info

NUKU RAUHASSA

Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke

Valtakunnallinen Nuku rauhassa -hanke tuo yhteen kaikki keskeiset kokonaisturvallisuuden toimijat: kansalaiset, järjestöt, viranomaiset ja yritykset. Hanke käynnistettiin Suomi100-juhlahankkeena vuonna 2017. Hankkeen teemana on NUKU RAUHASSA - jotta Suomessa kaikki voivat nukkua rauhassa.

Maanpuolustuksen Tuki ry:n koordinoima hanke toteutetan yhteistyössä vapaaehtoisten maanpuolustus- ja turvallisuusjärjestöjen, veteraanijärjestöt ja viranomaisten kanssa. Mukana ovat mm. Sisäministeriö, Puolustusministeriö, Turvallisuuskomitea, Huoltovarmuuskeskus, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli, Poliisi, Pelastustoimi ja Hätäkeskuslaitos. 

Erityisesti lapsille ja nuorille suunnatun hankkeen tarkoituksena on lisätä tietämystä kokonaisturvallisuudesta ja motivoida heitä osallistumaan vapaaehtoiseen maanpuolustus- ja turvallisuustyöhön. Veteraanien perinnön välittäminen ja syrjäytymisen torjuminen ovat hankkeen keskiössä. Hankkeen avulla pyritään vahvistamaan turvallisuustoimijoiden yhteistyötä ja rakentamaan kokonaisturvallisuudesta osa Suomen maabrändiä. Voittoa tavoittelematon hanke toteutetaan pitkälti vapaaehtoisvoimin ja vastikkeettoman työn osuus on siinä erittäin suuri.

Nuku rauhassa -hankkeessa toteutetaan vuosittain koko perheelle suunnattuja maksuttomia kokonaisturvallisuustapahtumia vaihtuvilla paikkakunnilla. Vuonna 2018 kokonaisturvallisuustapahtumat järjestetään Turussa 24.–25.8. ja Vaasassa 5.9. Mukana järjestelyssä ovat myös kaupungit ja koulut. Vuoden 2018 tapahtumien yleisötavoite on 30 000 henkilöä. 

Yhteystiedot

NUKU RAUHASSA -hanke:

Olli Alho, sihteeri ​040 866 9690
olli.alho [at] maanpuolustuksentuki.fi

Varainhankinta ja kumppanuudet:

Jari Anttalainen, MPT:n asiamies 040 517 3200
jari.anttalainen [at] maanpuolustuksentuki.fi


Sov tryggt

Jubileumsprojektet Säkerhet i Finland 100 år

Läs mer »

Sleep easy

Centennial project Comprehensive Security in Finland.

Read more »