Nuku Rauhassa

Maanpuolustuksen Tuki ry / Kokonaisturvallisuuden juhlahanke 2022

facebook twitter instagram youtube

NUKU RAUHASSA -kampanja käynnistynyt

Kokonaisturvallisuuden Suomi 100 -juhlahanke on käynnistynyt nettisivujen avaamisella. Sivusto tuo yhteen lähes kaikki keskeiset suomalaiset turvallisuustoimijat.

17.01.2016

Vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä sekä kokonaisturvallisuutta esittelevä Nuku rauhassa -kampanja on käynnistynyt nettisivujen avaamisella. Nettisivut on suunniteltu informatiivisiksi ja osallistaviksi.

- Mielestäni yksi hienoimmista osioista nettisivuilla on kurssihakuvalikko. Siihen kootaan kaikki vapaaehtoiset maanpuolustus- ja pelastusalan kurssit. Ensimmäistä kertaa turvallisuusalan kurssit löytyvät samasta paikasta, hankekoordinaattori Kaisa-Maria Tölli kehuu.

Hakuvalikon kysymyksiin vastaamalla saa listan itseään kiinnostavista kursseista. Valikkoa on tarkoitus kehittää jatkossa ja sisällyttää siihen laajemmin muitakin turvallisuusalan kursseja. Lisäksi nettisivuilta löytyy mm. perustietoa kokonaisturvallisuudesta, juhlavuoden tapahtumakalenteri, turvallisuustoimijoiden esittelyjä sekä tunnettujen yhteiskunnallisten vaikuttajien näkökulmia turvallisuuteen. Kampanjan korkeimpana arvolähettiläänä toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

- Nettisivujen tarkoituksena on tehdä vapaaehtoista maanpuolustusta ja kokonaisturvallisuutta helpommin lähestyttäväksi ja ymmärrettäväksi. Toivomme, että kampanja myös motivoi kansalaisia ja erityisesti nuoria osallistumaan turvallisuustyöhön, Tölli sanoo.

Ole aktiivinen ja nuku rauhassa

Kokonaisturvallisuuden ajankohtaisuus nousi keskeiseksi teemaksi, kun Maanpuolustuksen Tuki ry:n hallituksessa pohdittiin, miten vapaaehtoiset maanpuolustusjärjestöt voisivat yhdessä juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta.

- Vapaaehtoisissa maanpuolustusjärjestöissä haluttiin vahvistaa yhteistyötä paitsi järjestöjen välillä myös laajemmin muiden turvallisuustoimijoiden kanssa. Lisäksi hanke nähtiin mahdollisuutena välittää veteraanien perintöä nuorille, Tölli kertaa lähtötilannetta.

Hankkeen slogan on Nuku rauhassa, jotta jokainen voisi nukkua rauhassa. Mitä se tarkoittaa?

- Sloganin takana on ajatus, että vapaaehtoinen maanpuolustus ja kokonaisturvallisuus takaavat sen, että jokainen voi nukkua rauhassa. Tarkoituksena on herätellä kansalaisia maanpuolustusvelvollisuuteen, joka lain mukaan koskee jokaista suomalaista sukupuolesta riippumatta. Samalla tuodaan esiin, ettei maanpuolustus ole pelkästään sotilaallista, vaan kattaa myös kaiken kriisi-, valmius- ja varautumistoiminnan. Nettisivuilla tuomme esiin järjestöjen monipuolista koulutussisältöä ja tarjoamme erilaisia osallistumismahdollisuuksia maanpuolustus- ja turvallisuustyöhön, Tölli kertoo.

Nuku rauhassa-hanke koostuu viestintäkampanjan ohella 10 kokonaisturvallisuustapahtumasta ja viidestä asiantuntijaseminaarista, jotka järjestetään eri puolilla Suomea. Hanke huipentuu Helsingin Kansalaistorilla järjestettävään päätapahtumaan elokuussa 2017. Tilaisuuksien yleisötavoite on 300 000 ja laadukkaalla viestintäkampanjalla tavoitellaan kahta miljoonaa suomalaista.

Lisätietoja:
www.nukurauhassa.fi
Hankekoordinaattori Kaisa-Maria Tölli
kaisa.tolli [at] maanpuolustuksentuki.fi tai 040 554 8805
 

Jaa teksti:

Kampanjan viestinnästä vastaa maanpuolustusjärjestöjen edustajista koostuva viestintäryhmä. Vas. tiedottaja Lotta Hietaniemi-Sipakko, Maanpuolustuksen Tuki ry:n asiamies Jari Anttalainen, MPK:n viestintäpäällikkö Miia Iivari, Reserviläinen-lehden päätoimittaja Tuomas Kaarkoski, hankekoordinaattori Kaisa-Maria Tölli ja Naisten Valmiusliiton viestintäsihteeri Hanna Honkavuo.