Suomi Finland 100 Nuku Rauhassa

Maanpuolustuksen Tuki ry / Kokonaisturvallisuuden juhlahanke 2018

facebook twitter instagram youtube

Lahden Nuku rauhassa -tapahtuma

Kokonaisturvallisuustapahtuma ja Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue pe 9.6. Pikku-Vesijärven puistoalueella
09.06.2017
Lahti

Lahden Pikku-Vesijärven puistoalueella pe 9.6. järjestettävä kokonaisturvallisuustapahtuma toteutetaan yhdessä musiikillisen Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertueen kanssa. Tapahtumassa esitellään vapaaehtoisten maanpuolustus- ja turvallisuusjärjestöjen, veteraanijärjestöjen ja viranomaisten toimintaa. Tapahtuma sisältää aktivoivia toimintarasteja, kalustoesittelyjä ja toimintanäytöksiä sekä ulkoilmakonsertin.

Nuku rauhassa -kokonaisturvallisuustapahtuma aukeaa klo 15.00 ja Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertueen ulkoilmakonsertti alkaa klo 18.00.

Tapahtuma-alueella tapahtuu:

Poliisit keskittyvät tänä teemapäivänä erityisesti vesiliikenteen turvallisuuteen. Laiturissa on poliisinvene ja vesiskootteri, mukana tietysti poliisiauto.
www.poliisi.fi

Lahden Järvipelastajat toimii kolmella aluksella Vesijärvellä ja Etelä-Päijänteellä, Vääksystä Judinsaloon ulottuvalla alueella. Alusten miehistöt ovat kaikki vapaaehtoisia.
www.lahdenjarvipelastajat.fi

Päijäthämäläisten rauhanturvaajien osaston esittelijöillä yllään pukuja eri toimintavuosikymmeniltä ja eri operaatioista. Osastolla on myös nykyaikainen partioajoneuvo RG32M.
www.phrt.fi
          
Ratsumieskillan Lahden Eskadroonan ratsuosasto vaalii suomalaisen ratsuväen perinteitä. Osasto on mukana paraateissa ja näytöksissä. Hevosten ja ratsastajien varusteet ovat viime sotien ja sitä edeltäneeltä ajalta. Hevosia ja ratsastajia saa rapsutella.
www.ratsumieskilta.fi
 
Päijät-Hämeen reservipiiri esittelee vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa. Osastolla on piirin reserviläisiä sekä reserviupseereja. Mahdollisuus ekoammuntaan.
www.phreservi.fi

Lahden Sotilaskotiyhdistyksen "Makean toiminnan joukot" ovat mukana tapahtumassa omalla toiminnalla Pikku-Veskun puistossa kesäteatterin kupeessa. Tervetuloa munkkikahville.
www.lahdensotilaskoti.fi

Kotivara - kuinka selviydyn yhteiskunnan häiriötilanteessa? Osastolla esillä kotivaraan kuuluvia tuotteita ja pohdintatehtävä varautumisesta.
www.naistenvalmiusliitto.fi
www.maanpuolustusnaistenliitto.fi

Security Track on kokonaisturvallisuuden tietotaito-ohjelma, johon liittyy myös mobiilikisa. Lisäksi osastolla esitellään Kokonaisturvallisuuden erikoismessuja.
www.securitytrack.fi

Hämeen Pelastusliitto on alueellinen turvallisuusalan palvelujärjestö,jonka jäsenjärjestöjä ovat sopimuspalokunnat, muut pelastusjärjestöt sekä yritykset ja yhteisöt. Toiminnassa tärkeällä sijalla on pelastusalan vapaaehtoistyön edistäminen. Harjunalustan VPK on mukana kolmella sammutusautolla.
www.hvpk.fi
www.hameenpelastusliitto.fi
 
Maanpuolustuskiltojen liitosta on mukana Korian Pioneerikilta esitellen aselajin välineistöä ja omaa toimintaansa.
www.korianpioneerikilta.fi
www.mpkl.fi

Sotiemme veteraanit ovat mukana kertomassa velvoittavasta perinnetyöstään.
www.lahdenrintamaveteraanit.fi
www.sotaveteraanit.fi

Lasten toimintaradan valmistaja Lappset Group Oy on yksi maailman johtavista leikki- ja liikuntapaikkavälineiden valmistajista.
www.lappset.fi

Puolustusvoimien osaston kalusto on Panssariprikaatista Parolasta:

  • Taistelupanssarivaunu Leopard 2A6
  • Rynnäkköpanssarivaunu BMP-2 MOD
  • Panssarihaupitsi 122 PSH74
  • Ilmatorjuntaohjuslavetti ITO-12 NASAMS

Kello 18 alkavassa Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertueen konsertissa esiintyy Kaartin soittokunnan big band omalla Earth, Wind and Fire -showllaan. Tällä keikalla solisteina ovat Sami Pitkämö, Osmo ja Heini Ikonen. Ilmavoimien Big Bandin osuus konsertissa on kunnianosoitus suomalaiselle musiikille. Luvassa on hetkiä Jean Sibeliuksen, Ismo Alangon, Armas Järnefeltin ja Pekka Pohjolan sävelkuvien parissa. Solistina Johanna Iivanainen, johtajana saksofonisti Eero Koivistoinen.

Musiikki-illan lopuksi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan show band vetää energisen settinsä ikäluokkansa parhaimmista live-esiintyjistä kootulla kokoonpanolla. Showband on noin 20-henkinen komppiryhmästä, laulajista sekä puhallinsoittajista koostuva bilebändi. Ohjelmistoon kuuluu niin klassisen rockin helmiä kuin tämän päivän hittejä. http://puolustusvoimat.fi/sata

Lahden Nuku rauhassa -tapahtuman pääjärjestelyistä vastaa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Lahden koulutuspaikka.
​Tapahtumaa koordinoi MPK:n Koulutus- ja tukiyksikön päällikkö Aarne Kumpulainen 050 462 0735 tai aarne.kumpulainen [at] mpk.fi

www.mpk.fi

Jaa tapahtuma: